پلکسی گلاس

ابعاد و ضخامت ورق پلکسی گلاس

ورق پلکسی گلس محصولی است که شما می‌توانید آنها را در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف تهیه کنید. هر ورق بنا به ضخامت و ابعادی که دارد، برای تولید محصولات در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه می‌خواهیم متداول‌ترین ابعاد و ضخامت ورق‌های پلکسی گلس را به شما توضیح دهیم.

122 × 183 سانتی‌متر

این ابعاد یک اندازه استاندارد از ورق‌های پلکسی گلس است که به آن ورق کامل هم می‌گویند. کاربرد این ورق‌ها در زمینه‌های زیر است:

  • ساخت انواع تابلوهای تبلیغاتی و راهنمایی.
  • ساخت دکوراسیون داخلی چون سقف کاذب، دیوارپوش و پارتیشن.
  • ساخت لوازم منزل چون صندلی، میز، قفسه و غیره.
  • شیشه‌های جانبی خودرو و چراغ‌های جلو و عقب.
  • ساخت پنجره‌های هواپیما و قطعات داخلی آن.

122 × 244 سانتی‌متر

این ابعاد از نظر عرضی مشابه با ورق‌های استاندارد هستند، اما طول آنها دو برابر است. این ورق‌ها در زمینه‌های زیر کاربرد دارند:

  • برای ساخت تابلوهای بزرگ و عریض.
  • برای ساخت دیوارپوش‌های یکپارچه و پارتیشن‌های بلند.
  • ساخت استندهای نمایشگاهی.

205 × 305 سانتی‌متر

این ابعاد در واقع بزرگترین سایز ورق‌های پلکسی گلس موجود در بازار هستند که به آنها ورق‌های دو در سه هم می‌گویند. کاربرد این ورق ها در:

  • برای ساخت تابلوهای بسیار بزرگ و خاص از این ورق‌ها استفاده می‌شود.
  • طراحی داخلی برای ساختن سقف‌های کاذب و پوشش دیوارهای بزرگ این ورق‌ها بسیار مناسب هستند.
  • در صنعت تبلیغات برای ساخت نمایشگرهای بزرگ و بیلبردهای تبلیغاتی از این ورق‌ها می‌توان استفاده کرد.

ضخامت‌های مختلف ورق پلکسی گلاس و کاربردهای آنها

ورق‌های پلکسی گلس در ضخامت‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از آنها کاربرد خاص خودشان را دارند. در ادامه به برخی از رایج‌ترین ضخامت این ورق‌ها اشاره می‌کنیم.

ضخامت‌های نازک (1 تا 3 میلی‌متر)

ورق‌های پلکسی گلس با ضخامت ۱ تا ۳ میلیمتر بسیار نازک هستند. از این ورق‌ها در صنعت تابلوسازی برای ساخت انواع تابلوهای سبک و کوچک مثل تابلوی راهنمایی یا تابلوهای تبلیغاتی استفاده می‌کنند.

در صنعت دکوراسیون داخلی برای ساخت قطعات دکوری سبک مثل قاب عکس و یا قطعات تزیینی این ورق‌ها کاربرد دارند. در صنعت بسته‌بندی برای ساخت محافظ محصولات و جعبه‌های شفاف می‌توان از این ورق‌ها استفاده کرد.

ضخامت‌های متوسط (4 تا 6 میلی‌متر)

ضخامت‌های ۴ تا ۶ میلی‌متر از ضخامت‌های متوسط به حساب می‌آیند. از این ورق‌ها برای ساختن تابلوهای مقاوم و بزرگ مثل تابلوهای تبلیغاتی و تابلوهای فروشگاهی استفاده می‌شود.

در طراحی داخلی برای ساخت دیوارپوش، پارتیشن و سقف کاذب این ورق‌ها کاربرد دارند. برای صندلی و قفسه از این ورق‌ها می‌توان استفاده کرد.

ضخامت‌های ضخیم (8 میلی‌متر و بیشتر)

ورق‌های پلکسی گلس با ضخامت بیش از ۸ میلیمتر، ورق‌های ضخیم نامیده می‌شوند. این ورق‌ها در صنعت ساختمان سازی برای ساخت سقف کاذب، شیشه‌های گلخانه و پنجره‌های ضد ضربه استفاده می‌شود.

در صنعت خودروسازی برای ساخت چراغ‌های جلو و عقب و شیشه‌های جانبی خودرو این ورق‌ها کاربرد دارد. در صنعت هوافضا برای ساخت پنجره‌های هواپیما و قطعات داخلی می‌توان از این ورق‌ها استفاده کرد. می‌توان از این ورق‌ها برای ساخت حفاظ‌های امنیتی و شیشه‌های ضد گلوله نیز استفاده نمود.

عوامل موثر در انتخاب ابعاد و ضخامت

انتخاب ضخامت و ابعاد مناسب ورق‌های پلکسی گلس به عوامل مختلفی بستگی دارند. باید بتوانید در انتخاب ابعاد و ضخامت مناسب، تصمیم بهتری بگیرید و نوع مناسب از این ورق‌ها را برای خودتان تهیه کنید. در ادامه برخی از مهمترین عواملی که در انتخاب شما می‌توانند تاثیر داشته باشد را برمی‌شماریم.

نوع کاربرد

اولین و مهم‌ترین عاملی که در انتخاب ابعاد و ضخامت ورق‌های پلکسی باید به آن توجه داشته باشید، تعیین نوع کاربرد محصول است.

به عنوان مثال برای ساخت یک تابلوی تبلیغاتی بزرگ شما به ورق‌های پلکسی گلاس نیاز دارید که هم ابعاد بزرگی داشته باشد و هم ضخامت آن مناسب باشد. اما برای ساخت یک قطعه دکوری کوچک به ورق‌هایی نیاز دارید که هم ابعاد کوچک‌تر و ضخامت‌های کمتری دارد.

شما باید شرایط محیطی که محصول در آن قرار می‌گیرد را هم در نظر داشته باشید و بر اساس آن ابعاد و ضخامت مناسبی را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر محصول شما قرار است که در معرض نور مستقیم خورشید و یا رطوبت زیاد قرار بگیرد، باید ورق پلکسی گلاس هم در برابر  یووی و رطوبت مقاومت بالا داشته باشد.

اندازه پروژه

عامل دیگری که در انتخاب ابعاد و ضخامت ورق‌های پلکسی گلس تاثیر دارد، ابعاد و اندازه پروژه است. اگر پروژه‌های شما بزرگ باشند، باید از ورق‌های بزرگ و ضخیم استفاده نمایید.

سعی کنید ابعاد ورق‌های پلکسی گلس را طوری انتخاب کنید که کمترین میزان پرتی را داشته باشد. این کار به کاهش هزینه‌های شما بسیار کمک می‌کند.

میزان مقاومت مورد نیاز

اگر محصول شما قرار است که در معرض فشار یا ضربه قرار بگیرد، بهتر است که از ورق‌هایی استفاده کنید که ضخامت بیشتر و مقاومت بالاتری در برابر ضربه دارند. اما اگر قرار است که محصول شما در فضای باز قرار بگیرد، بهتر است ورق‌ها در برابر عوامل جوی مثل برف و باران مقاوم باشند.

بودجه

هر چقدر ابعاد و ضخامت ورق‌های پلکسی بیشتر باشد، در قیمت آن هم تاثیر گذاشته و باعث بالا رفتن قیمت آن می‌شود. پس در انتخاب ابعاد و ضخامت ورق پلکسی گلس حتماً به بودجه خود توجه کنید. در ارتباط با هزینه ورق پلکسی گلس به هزینه‌های جانبی آنها توجه کنید.

ملاحظات فنی

اگر قصد دارید که به ورق‌های پلکسی شکل دهید، باید به قابلیت شکل دهی آنها توجه کنید. برخی از ورق‌های پلکسی گلس قابلیت شکل دهی بهتری دارند.

افزایش ابعاد و ضخامت ورق‌ها باعث می‌شود که وزن آنها هم بالا برود که باید به این موضوع هم توجه داشته باشید.

نکات مهم

امکان برش دادن ورق‌های پلکسی گلس خیلی راحت است و می‌توان به راحتی آنها را شکل داد. پلکسی گلس‌ها در برابر ضربه مقاومت خیلی خوبی دارند.

این ورق‌ها شفاف هستند و می‌توانند به خوبی نور را از خود عبور دهند. ورق‌های پلکسی گلس در برابر اشعه یووی مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *